Online programma's voor persoonlijke groei en organisatieontwikkeling

NIEUWS 19 OKTOBER 2021
BRANCHE OVERHEID
PRODUCTTYPE E-LEARNING
Share to Twitter Share to Facebook Share to Google+ Share to Linkedin

Hoe integer is uw organisatie?

Creapolis ontwikkelde voor het Huis voor Klokkenluiders de IntegriteitsWijzer. De IntegriteitsWijzer is een tool die geschikt is voor grotere organisaties en die snel inzicht verschaft in de mate waarin het integriteitsbeleid van organisaties op orde is en hoe dit kan worden geoptimaliseerd.

 

De IntegriteitsWijzer is vooral geschikt voor integriteitsfunctionarissen of compliance-officers. Zij kunnen de vragenlijst individueel invullen om zodoende een beeld te krijgen van het integriteitsbeleid van hun organisatie en welke onderdelen daarvan eventueel vatbaar zijn voor verbetering.

 

De IntegriteitsWijzer kan echter ook door meerdere medewerkers ingevuld worden. Dit heeft als voordeel dat dit doorgaans een meer afgewogen beeld oplevert van de volwassenheid van het integriteitsbeleid. Ook is het mogelijk om de verschillende scores naderhand onderling te vergelijken en te bespreken hetgeen een opmaat kan zijn voor een gezamenlijk geformuleerde probleemanalyse en -aanpak. De IntegriteitsWijzer kan zodoende bijdragen aan het activeren en mobiliseren van het interne integriteitsnetwerk.

 

Ga naar de IntegriteitsWijzer.