Online programma's voor persoonlijke groei en organisatieontwikkeling

NIEUWS 27 SEPTEMBER 2021
BRANCHE ZORG
Share to Twitter Share to Facebook Share to Google+ Share to Linkedin

Huis van Begrip 85.000 keer bezocht

Het online expertisecentrum bewijst hiermee zijn waarde voor mensen met het zeldzame Prader-Willi syndroom, hun ouders, verzorgers en behandelaars.

 

Het Huis van Begrip is het digitale portaal van het Nederlandse Expertisecentrum Prader-Willi syndroom. Naast het samenbrengen en uitwisselen van gevalideerde kennis en expertise is het een plaats waar betrokkenen hun ervaringen kunnen delen. Als zodanig heeft het tot doel het begrip van deze zeldzame genetische afwijking te bevorderen.

 

Sinds de live-gang in 2016 is het Huis van Begrip liefst ruim 85.000 keer bezocht. Nu lijken dat op het eerste gezicht geen indrukwekkend aantallen maar als je beseft dat er in Nederland jaarlijks gemiddeld slechts 10 kinderen met het syndroom worden geboren dan komt dit bereik in een heel ander licht te staan. De waarde van de beschikbare informatie wordt bovendien bevestigd door de lange gemiddelde bezoekduur van ruim 5 minuten.

 

Het Huis van Begrip is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Prader-Willi Fonds, het Erasmus MC, Radboudumc, Stichting Kind en Groei, de Prader-Willi Stichting en Creapolis Media. Het expertisecentrum ontvangt geen subsidie van de overheid of zorgverzekeraars en kan jouw steun daarom goed gebruiken.

 

Bezoek het Expertisecentrum Prader-Willi Syndroom.