Online programma's voor persoonlijke groei en organisatieontwikkeling

NIEUWS 26 JANUARI 2022
Share to Twitter Share to Facebook Share to Google+ Share to Linkedin

Hoornvlieswijzer online

een nieuwe vorm van lotgenotencontact

Je hebt de diagnose ‘hoornvliesaandoening’ gekregen. De oogarts bespreekt de behandelmogelijkheden met je. Omdat het je ogen zijn, kan de aandoening verstrekkende gevolgen hebben voor leven en werk, mentaal en fysiek. In deze voor jou nieuwe werkelijkheid krijg je te maken met dingen waar je nog nooit eerder bij stilstond. De Hoornvlieswijzer geeft een aanzet tot antwoorden op je vragen.

 

In de Hoornvlieswijzer staan interviews met 27 patiënten met verschillende stadia en vormen van hoornvliesaandoeningen. De persoonlijke ervaringen gaan over wat voor behandelingen er zijn voor welke hoornvliesaandoening, het verloop van het genezingsproces, invloed op het dagelijkse leven, etc.

 

Bezoekers aan de Hoornvlieswijzer kunnen tevens meepraten in de online Community. Hier kunnen ervaringen met ervaringsdeskundigen en lotgenoten worden uitgewisseld, vragen gesteld of tips gegeven. 

 

Na het bekijken van de Hoornvlieswijzer heb je een completer beeld van wat een behandeling voor je kan betekenen en kun je je vragen en ideeën bespreken met je oogarts, corneaspecialist of andere zorgverlener. De Hoornvlieswijzer zal op termijn uitgebreid worden met meer ervaringsverhalen en informatie over overige hoornvliesaandoeningen.

 

Bekijk de Hoornvlieswijzer