Online programma's voor persoonlijke groei en organisatieontwikkeling

SBB heeft primeur met pilot Zeggut
NIEUWS 03 APRIL 2018
PRODUCT ZEGGUT
Share to Twitter Share to Facebook Share to Google+ Share to Linkedin

SBB heeft primeur met pilot Zeggut

Eind 2017 heeft Creapolis Zeggut ontwikkeld. Dit is een mobiele app waarmee organisaties eenvoudig actuele thema’s of dilemma’s kunnen laten beoordelen door hun leden, bijvoorbeeld in het kader van een veranderproces. Toen de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) ons vroeg naar een laagdrempelige oplossing voor het doen van een interne enquête hadden we daarmee de ideale partner gevonden voor het doen van een pilot.

 

Het project was onderdeel van een proces waarin de SBB haar dienstverlening en tools probeert te moderniseren. Halverwege het tweejarig innovatietraject wilde het de verschillende stakeholders (studenten, leerbedrijven, scholen en SBB medewerkers) op een bijeenkomst betrekken door middel een enquête. Binnen de bestaande technische infrastructuur was het echter niet mogelijk om dit op korte termijn uit te voeren.

 

Zeggut bood uitkomst. In korte tijd werden twee vragenlijsten opgezet: een voor het verzamelen van persoonsgegevens om segmenten te kunnen maken, en een tweede waarmee respondenten per segment werd gevraagd de dienstverlening te beoordelen en suggesties te doen ter verbetering. Bezoekers ontvingen een push-bericht en konden tussen de bedrijven door snel een paar antwoorden geven. Zo gezegd, zo gedaan.

 

Deze laagdrempeligheid zorgde voor bovengemiddelde respons en veel enthousiasme over onder de deelnemer over de mogelijkheid tot participeren. Een overzichtelijk en interactief dashboard hielp de SBB vervolgens in het beheer en de analyse van de verzamelde data.

 

Creapolis gaat de ontvangen feedback nu gebruiken om Zeggut de praktische waarde en flexibiliteit verder te vergroten. Denk dan aan het delen van andere vormen van content als opdrachten, tips of korte instructies. Naast een enquêtetool kan het dan ook worden ingezet als instrument voor competentie-assessment, training, examinering of borging.

 

Ben je ook op zoek naar een praktische oplossing voor het betrekken van stakeholders bij je veranderproces of wil je meer weten over onze tools voor persoonlijke groei en organisatieontwikkeling, neem dan contact met ons op!